WA verzekering

Met deze tips bespaar je op een WA autoverzekering

In Nederland is het verplicht om de auto te verzekeren. De verplichte verzekering voor de auto wordt de WA-verzekering genoemd. Met de WA-verzekering ben je verzekerd voor de schade die bij iemand anders wordt toegebracht met het voertuig waar je in rijdt.

Het is verstandig om WA verzekerd te zijn omdat het verplicht is volgens de Nederlandse wet, maar ook om jezelf in dekken tegen schade die je zelf niet kan overzien. Zo kan letselschade of materiële schade in de tienduizenden euro’s lopen. De verzekering vergoedt dit.

Veel mensen denken dat de WA-verzekering ook verzekerd tegen diefstal of schade aan de eigen auto, dat is niet zo. Wanneer iemand jou schade toebrengt kan deze echter op zijn beurt weer aanspraak maken op de eigen WA-verzekering, wanneer je schade oploopt door iemand anders zijn toedoen zal er dan ook een vergoeding worden uitgekeerd door de tegenpartij.
Kosten besparen

De risico’s waar je met een autoverzekering op wordt ingedekt zijn vrij groot te noemen, om dat deze risico’s zo groot zijn kunnen de kosten hiervoor per maand tot in de honderden euro’s te lopen. Door verschillende verzekeraar met elkaar te vergelijken kunnen er echter veel kosten bespaard worden.
Korting op de verzekering

In de eerste jaren zal een autoverzekering erg duur zijn. Na enkele jaren schadevrij te hebben gereden gaat de verzekering je echter korting geven. De verzekering is er nu namelijk zeker van dat je voorzichtig bent op de weg en wil je hiervoor belonen in de vorm van een korting. Door zoveel mogelijk schadevrij te rijden kan deze korting oplopen tot soms wel 75%. Houd er echter rekening mee dat het opbouwen van deze korting soms wel 15 of 20 jaar kan duren. Wanneer er schade wordt gemaakt, ga je vaak een 15% tot 25% achteruit in de korting. Om kosten te besparen is het dus belangrijk om schadevrij te rijden en zo min mogelijk ongelukken te maken.