WA Casco

Alle tips om te besparen op een WA casco autoverzekering

Er bestaan twee varianten van de WA-casco verzekering: WA + volledig casco en WA + beperkt casco.

Een WA + volledige casco verzekering wordt meestal een Allrisk verzekering genoemd. De WA + volledige casco verzekering is de meest uitgebreide verzekering en kan het best worden afgesloten wanneer je beschikt over een relatief nieuwe auto. Bij auto’s van 5 jaar of ouder is de WA casco verzekering zijn geld meestal niet meer waard.

Bij een WA casco verzekering ben je WA verzekerd, maar ook tegen diefstal of bijvoorbeeld brand. Schade die niet op andere verhaalt kan worden wordt ook vergoed met de WA casco verzekering. Denk aan schade die ontstaat bij het uit de bocht slippen of kantelen van de auto.

Dekking van schade na vandalisme, te water raken of omslaan van de auto zit niet inbegrepen bij een WA +beperkte casco verzekering. De lading of bagage in de auto zal bij deze variant ook niet verzekerd zijn.

De WA casco verzekering vergoed veel gemaakte schade, de prijs is daar ook naar. De kosten zijn vaak 2 tot 3 keer hoger dan de normale WA-verzekering.

Het voordeel van WA casco

Met een WA casco verzekering rij je waarschijnlijk een stuk onbezorgder over de weg. Ook over diefstal en andere gevaren hoef je jezelf geen zorgen meer te maken, de verzekeraar vergoed immers.

Als je vermoed dat de WA casco verzekering iets voor je is, kun je per verzekeraar de verschillen ontdekken. De verschillen tussen de verschillende WA casco verzekeringen zijn te vinden in de polisvoorwaarden van de verzekeringen. Heb je de polisvoorwaarden van de verzekeringen nauwkeurig bestudeerd? Dan kun je verder vergelijken op prijs en bepalen welke verzekering het best bij je past.

De meeste WA casco verzekeringen zijn via het internet af te sluiten, vaak is dit binnen enkele minuten geregeld en heb je hier verder weinig werk aan. Ben je al in het bezit van een normale WA-verzekering? Dan is het mogelijk om de WA-verzekering op te waarderen tot WA casco verzekering. Soms is dit met een enkele muisklik al gerealiseerd, houd er echter rekening mee dat de maandelijkse kosten wel een stuk hoger komen te liggen.