Waarom is een cabrio verzekeren vaak duurder?

De reden waarom cabrio verzekeringen duurder zijn.

In veel gevallen is een cabrio verzekering duurder dan een verzekering voor een gewone auto. Waarom is een cabrio verzekeren nou duurder dan een gewone auto verzekeren?

Vanwege het open en stoffen dak zijn cabrio’s gevoeliger en populairder voor diefstal. Het is voor criminelen vaak een eenvoudige klus om achter het stuur te kruipen en de auto mee te nemen. Verzekeraars houden er rekening mee dat de kans groot is dat het gebeurt. Dit zie je ook terug in de premie die je betaalt.

Ook is de kans op schade groter bij een stoffen dak door regen. De schade kan van het dak doortrekken naar het interieur. Gelukkig houden verzekeraars rekening met heel veel factoren zoals de opslag en het gebruik waardoor er kortingen verleent worden. Bovendien worden cabrio’s vaak goed onderhouden en minder gebruikt dan gewone auto’s.

Een cabrio verzekering hoeft dus niet altijd heel duur te zijn. Vergelijk verschillende verzekeraars en kijk waar jij het goedkoopste uit bent. En net zoals bij gewone autoverzekeringen kan je bij een cabrio ook kiezen uit WA, Beperkt Casco en Volledig Casco.