Mijn autoverzekering is geweigerd, waarom?

Veel voorkomende redenen om klanten te weigeren

Het wil nog weleens gebeuren dat mensen geweigerd worden bij verzekeraars wanneer ze een autoverzekering af willen sluiten. Een verzekeraar mag mensen weigeren voor een autoverzekering. Hier kan je vaak weinig tegen doen, behalve verder kijken naar een andere verzekeraar.

Een verzekeraar kan jou om verschillende reden weigeren. Het kan aan de auto liggen maar ook aan je eigen persoonlijke situatie. Wanneer een auto diefstalgevoelig is of sportief is uitgevoerd dan loop je kans om geweigerd te worden. Ook kan de verzekeraar kijken of je wel een passend alarmsysteem op je auto hebt zitten. Wanneer deze ontbreekt kan je ook geweigerd worden.

De verzekeraar kijkt ook naar jou als persoon. Zaken als een strafrechtelijk verleden, rijontzeggingen, gemaakte schades of wanbetaling kunnen allemaal voor acceptatieproblemen zorgen. Het zou dus zomaar kunnen zijn dat je lang aan het zoeken bent naar een verzekeraar die jou accepteert.

Gelukkig zijn er ook verzekeraars waar je terecht kan wanneer jij een te groot risico bent. Vaak betaal je wel wat meer premie (vanwege het hoge risicogehalte), maar je kan uiteindelijk wel weer de legaal de weg op met je auto.