Autoverzekering en alcohol, wat zijn de regels?

Alcohol in het verkeer? Doe het niet.

Iets waar heel weinig mensen bij stil staan is alcohol en de autoverzekering. Veel mensen denken dat alle verzekeraars de schade zullen betalen wanneer ze volledig casco verzekerd zijn en onder invloed brokken maken. Maar dit is echter niet zo. Omdat niet veel mensen de polisvoorwaarden goed doornemen van hun autoverzekering zijn ze zich niet bewust hiervan.

Veel verzekeraars hebben namelijk een zogenaamde alcoholclausule geplaatst op de autoverzekering die er dus voor zorgt dat je niet meer gedekt bent wanneer je met alcohol achter het stuur schade maakt. Wat gebeurt er nou precies wanneer je met alcohol achter het stuur een aanrijding veroorzaakt? Wanneer jouw verzekeraar besluit gebruik te maken van de alcoholclausule, dan kunnen ze bij jou verhaal halen zodat jij dus moet gaan betalen. Daarnaast wordt de autoverzekering beëindigd en zal het voor jou heel moeilijk worden om weer een nieuwe autoverzekering af te kunnen sluiten.

Houd hierna ook rekening met letselschade dat kan optreden na het ongeluk. Dit kan oplopen tot honderdduizenden euro’s. Je hebt jezelf dan voor de rest van je leven een financiële last op je schouders gelegd. Naast het nooit meer mogen rijden moet je ook voor de rest van je leven het slachtoffer betalen.