Een autoverzekering voor jongeren

Jongeren betalen vaak veel geld aan een autoverzekering, gelukkig is dat helemaal niet nodig en kan het veel en veel goedkoper. Om de goedkoopste verzekering te vinden is het bijvoorbeeld slim om te zoeken naar een voordelige WA-verzekering. De WA-verzekering is de meest simpele verzekering, maar verplicht om af te sluiten.

Waarom moet ik een WA-verzekering afsluiten?

De overheid wil ons burgers beschermen, wanneer wij een aanrijding veroorzaken willen zij de schade bij iemand anders neerleggen. Voor een eenling kan de schade namelijk te hoog oplopen, waardoor niemand deze schade uiteindelijk kan betalen. Een verzekering is een verzameling van mensen die zich verzekeren tegen schade, wanneer iemand van deze groep mensen schade veroorzaakt zal de verzekering dit vergoed. Een verzekering is dan ook een uitstekende manier om burgers tegen zichzelf te beschermen en het slachtoffer van schade te compenseren.

Zelf heb je hier ook profijt van. Wanneer je schade oploopt, door een ander voertuig zal de WA-verzekering van die persoon jou namelijk compenseren. Natuurlijk brengt dit wel wat kosten met zich mee en voor jongeren liggen deze kosten vaak net iets hoger.

Waarom betalen jongeren meer dan ouderen?

Jongeren zijn nog vrij onervaren op de weg, waardoor ze nog niet of nauwelijks meeprofiteren van het bonusmalus systeem van verzekeraars. Door schadevrije jaren te rijden krijg je na enkele jaren namelijk korting, deze korting loopt elk jaar meer en meer op. Hoe langer je schadevrij rijdt, hoe hoger de korting. Omdat jongeren nog geen rijervaring hebben, kunnen zij dan ook niet meeprofiteren van deze korting.

Naar mate je meer schadevrije jaren rijdt kan deze korting in de toekomst oplopen tot 75% of meer! Maak je schade? Dan zal deze korting voor een bepaalde periode weer omlaag gaan.