Autoverzekering voor vrouwen

Het klinkt misschien raar en eerder als een grap bedoelt, maar het bestaat echt. Verzekeraars die zich speciaal richten op vrouwelijke bestuurders. Waarom doen deze verzekeraars dat eigenlijk? Dit heeft allemaal te maken met onderzoek en statistieken. Daaruit is gebleken dat vrouwen veiliger rijden dan mannen. Vrouwen maken minder brokken dan mannen. Volgens zeggen zou dit allemaal te maken hebben met het vrouwelijk hormoon oestrogeen. Dit hormoon zorgt ervoor dat vrouwen zich beter en langer kunnen concentreren en de regels beter kunnen onthouden. Hier zien sommige verzekeraars wel wat in en bieden dus speciale autoverzekeringen aan voor vrouwen.

Omdat vrouwen minder schade maken in het verkeer kosten ze voor verzekeraars minder geld. Queens of the road en Onna-Onna zijn autoverzekeraars voor vrouwen. Omdat een verzekeraar geen mannen mag weigeren, is het natuurlijk ook mogelijk dat een man een vrouwenverzekering afsluit. Alleen zal dit niet zo snel gebeuren omdat de manier van communiceren erg vrouwelijk is. De extra’s die deze verzekeraars meegeven zijn o.a. het regelen van de formulieren en het naar huis brengen van personen die betrokken zijn geraakt bij een ongeval.

Een paar jaar geleden (begin 2008) kregen vrouwen extra premiekorting omdat zij minder vaak schade claimden. Maar omdat er volgens de wet geen onderscheid gemaakt mag worden tussen mannen en vrouwen is dit afgeschaft.