Autoverzekering inzittenden

Gemaakte schade bij het gebruik van een auto kan gedekt worden via een autoverzekering. De opgelopen schade van inzittenden valt echter niet altijd onder de dekking van deze verzekering. Hiervoor dient men een schadeverzekering voor inzittenden af te sluiten. Het voordeel van deze schadeverzekering is dat de verzekeraar niet kijkt naar wie de schuldige is aan het ongeval. De inzittenden krijgen altijd hun schade vergoed.

Wat dekt deze schadeverzekering voor inzittenden precies?

Met de schadeverzekering voor inzittenden ben je verzekerd tegen materiële schade, letselschade en gevolgschade. Bij gevolgschade kun je denken aan schade aan bagage en kleding, medische kosten en het mislopen van inkomsten door letsel. Niet alleen de inzittenden zijn gedekt, ook de bestuurder zelf valt hieronder.

De schadeverzekering voor inzittenden dekt geen voertuigschade. Schade aan de voertuig valt onder de autoverzekering. Let op, er zijn nog wel wat zaken waarbij de verzekeraar niets uit zal keren. De bestuurder moet altijd in bezit zijn van een geldig rijbewijs en mag niet gereden hebben onder invloed van drug of alcohol. Je bent niet gedekt wanneer je met de auto deelneemt aan (illegale) racewedstrijden of als taxi aan het werk bent met een particuliere auto.