Autoverzekering berekenen

Hoe bereken ik de kosten van een autoverzekering? Om achter het antwoord van deze vraag te komen is het allereerst belangrijk dat er achterhaald wordt van welke factoren deze prijs precies afhankelijk is. Het eerste deel van dit artikel zal dit dan ook op een gemakkelijke manier uitleggen.

De opbouw van de kosten van een autoverzekering bestaat minimaal uit de volgende onderdelen;

–        Leeftijd van de auto

–        Type en merk van de auto

–        Leeftijd van de bestuurder

–         Aantal schadevrije jaren

Verzekeraars kiezen bij de autoverzekering voor het bonusmalus systeem, dit betekent dat hoe langer je schadevrij rijd, hoe goedkoper de verzekering wordt. Wanneer je schade maakt vervalt deze korting en ben je voor een bepaalde periode bezig om deze korting weer terug te winnen. Hier gaan vaak jaren overheen.

Verschillende verzekeraars

Autoverzekeringen bevinden zich in een concurrerende markt, de verzekeraar weet namelijk dat je lang verzekerd blijf bij dezelfde verzekeraar. Omdat de verzekeraar graag wil concurreren op prijs is de ene verzekeraar nog goedkoper dan de ander. Hier kun je gemakkelijk je voordeel uithalen. Profiteer van deze concurrerende markt door de goedkoopste verzekeraar te vinden met de meest gunstige voorwaarden.

Door op de websites van veel banken en verzekeraars te kijken kun je vaak het gemakkelijkst achter de goedkoopste tarieven komen. Veel vergelijkingswebsites laten vaak vele partijen buitenbeschouwing waardoor de vergelijking niet meer objectief is te noemen.

Om kosten te besparen kun je het best een lijstje van 10 verschillende verzekeraar met elkaar vergelijken. Probeer hier naast de kosten ook de voorwaardes in mee te nemen, de ene verzekeraar gaat bijvoorbeeld soepeler om met schadevrije jaren dan de andere. Als er goed naar deze voorwaardes wordt gekeken sta je na een schadegeval niet voor verassingen en weet je precies waar je voor verzekerd bent en waar je aan toe bent.