All risk autoverzekering

All Risk Verzekeren, een verzekering die de meeste risico's dekt

Ben je bang om schade te maken met de auto? En dek je graag de gemaakte kosten bij een aanrijding of ander vervelend toeval? Dan kan de all risk autoverzekering iets voor je zijn.

De all risk autoverzekering vergoed de meest gemaakte schade met de auto. Denk niet alleen aan schade die ontstaat uit diefstal of botsingen ook brand of waterschade wordt in de meeste gevallen door een all risk autoverzekering uitgekeerd.

Wanneer je een beginnende bestuurder bent, graag ingedekt wil zijn voor de meeste risico’s of net een nieuwe auto hebt, kan de all risk autoverzekering iets voor je zijn.

Verschillende all risk autoverzekeringen

De meeste all risk autoverzekeringen verschillen niet of nauwelijks van elkaar. Toch zijn de verzekeraars er vrij in om de polisvoorwaarden van een verzekering aan te passen wanneer hen dat nodig lijkt. Probeer bij het afsluiten van de all risk autoverzekering daarom te letten op de voorwaarden die aan de all risk autoverzekering vastzitten en bepaal op die manier of je een verzekering hebt gevonden die bij je past.

Eigen risico

Om de kosten van de verzekering te dekken beschikken de meeste all risk autoverzekeringen over een eigen risico. Bij een eigen risico worden niet al de gemaakte kosten vergoed, maar betaal je eerst een eigen deel. Het te betalen deel kan oplopen tot soms 250 euro of meer. Het heeft dus geen zin om de gemaakte kosten onder dit eigen risico te declareren, deze worden toch niet vergoed.

Besef dus goed dat een verzekering vooral interessant is bij schade vanaf 500 of 1000 euro, bij een nieuwe auto is hier natuurlijk al snel sprake van waardoor het eigen risico al snel wordt gepasseerd.

Al deze verschillen tussen verzekeraars maken het soms moeilijk om voor de juiste verzekering te kiezen. Gelukkig is er het internet. Via het internet is het gemakkelijk om de polisvoorwaarden tussen de verschillende verzekeraars te vergelijken, net als de premies. Bezoek websites van verschillende verzekeraar en banken, op deze manier kun je het gemakkelijkst tot de juiste keuze komen.